Tussi förskola i Helsingborg

INSKOLNING

Vårt syfte med inskolningen är:

• ge barnet/barnen en mjuk och trygg start
  • ge föräldrarna en inblick i vår verksamhet
  • bygga upp ett förtroende och bra kontakt mellan barn-personal-förälder

Inskolningen beräknas ta två veckor.

TIDER

Barnens tider följer föräldrarnas arbetstider/studietider.

Barn till arbetssökande och föräldrarlediga med syskon får vistas på förskolan 15 tim./vecka. Dessa är förlagda tisd.-torsd. 09.00-14.00.

LEKSAKER

Hos oss får man gärna ta med napp, snutte och/eller gosedjur men andra leksaker får stanna hemma.

MAT

Vår mat kommer från Backen catering. Maten anländer i kantiner som varmhålls fram till servering. Frukost och mellanmål tillagas på förskolan.

AKTIVITETER

Vi arbetar temainriktat i projekt över termin eller skolår och delar då in barnen i  mindre grupper.

Förskolan har cykelvagnar för totalt 14 barn för att kunna ta sig iväg längre sträckor och uppleva nya äventyr.

Traditioner firar vi på följande sätt: Påsk och midsommar tillsammans med lekar, god mat och dryck.  Lucia och julfest tillsammans.

Barnens födelsedagar uppmärksammas med ex; sång, lek, dans och annat.

Förskolan brukar anordna utflykter med matsäck för de stora barnen ett par gånger / termin.
Vi har Mulle och Knyttis för barnen på avdelning Getingen.

Ställen vi brukar besöka: Pålsjö skog, Maria parkskogen, Fredriksdals friluftsmuseum, lekplatser och biblioteket där det även visas teater emellanåt mm.

DOKUMENTATION

I vårt dagliga arbete med barnen ingår att kontinuerligt följa barnets utveckling. Vi dokumenterar barnets lärprocesser i bild och skrift samt sparar barnets egna alster.  Dessa dokument överlämnas till respektive förälder då barnet slutar sin vistelse hos oss.
Från oktober 2016 arbetar vi med barnens portfolie och pedagogisk dokumentation via appen Tyra där föräldrarna kan ta del av detta via lärplattor eller android mobiltelefon. Vi har även en blogg här för att involvera föräldrar i barnens vardag och projektarbete.

Vi jobbar även med att dokumentera i bilder och rörliga bilder, där vi sedan återknyter och ser tillbaka på vad vi gjort och upplevt tillsammans med barnen.

SJUKDOM

Vid sjukdom ska barnen vara hemma och glöm ej att ringa och meddela respektive avdelning på förskolan innan 08.30.

Barnen ska ha en feberfri dag hemma och vid maginfluensa två kräk/diarréfria dagar. Dessa restriktioner finns för att minska smittspridning bland barn och personal. Vi följer Smittskydd Skånes rekommendationer.