Tussi förskola i Helsingborg

INSKOLNING

Vårt syfte med inskolningen är:

• ge barnet/barnen en mjuk och trygg start
  • ge föräldrarna en inblick i vår verksamhet
  • bygga upp ett förtroende och bra kontakt mellan barn-personal-förälder

Inskolningen beräknas ta två veckor.

TIDER

Barnens tider följer föräldrarnas arbetstider/studietider.

Barn till arbetssökande och föräldrarlediga med syskon får vistas på förskolan 15 tim./vecka. Dessa är förlagda tisd.-torsd. 09.00-14.00.

LEKSAKER

Hos oss får man gärna ta med napp, snutte och/eller gosedjur men andra leksaker får stanna hemma.

MAT

Vår mat kommer från Backen catering. Maten anländer i kantiner som varmhålls fram till servering. Frukost och mellanmål tillagas på förskolan.

AKTIVITETER

Vi arbetar temainriktat i projekt över termin eller skolår och delar då in barnen i  mindre grupper. Dessa aktiviteter kan se olika ut från avdelning till avdenling beroende på var barnens intressen finns.

Förskolan har cykelvagnar för totalt 20 barn. Dessa används för att kunna ta sig iväg längre sträckor och uppleva nya äventyr.

Barnens födelsedagar uppmärksammas med ex; sång, lek, dans och annat.

Förskolan brukar anordna utflykter med matsäck för barnen någon/några gånger per termin.

Vi har Mulle och Knyttis för barnen på avdelning Getingen.

DOKUMENTATION

I vårt dagliga arbete med barnen ingår att kontinuerligt följa barnets utveckling. Från oktober 2016 arbetar vi med barnens portfolie och pedagogiska dokumentation via förskoleappen Tyra. Detta tar föräldrarna del av via lärplattor, Iphone och/eller android telefoner. I denna app har vi också en blogg där föräldrarna kan ta del av barnens vardag hos oss på förskolan.
Barnens egna alster sparar vi i en pärm.
Dessa alster överlämnas till respektive barn då barnet slutar sin vistelse hos oss.

SJUKDOM

Vid sjukdom ska barnen vara hemma så länge de inte orkar med förskolans alla aktiviteter.
Barnen ska ha en feberfri dag hemma och vid maginfluensa två kräk/diarréfria dagar. Dessa restriktioner finns för att minska smittspridning bland barn och personal. Vi följer Smittskydd Skånes rekommendationer.